Tips van het rijden op grijs!

 

Voordelen van het rijden op grijs met een 4X4 

 

1. Een beetje terreinauto mag minimaal 2700kg tot 3500kg geremd meenemen en heeft         vaak vierwiel aandrijving

 

2. De meeste mensen weten niet dat als je in Duitsland rijdt met bus met aanhangwagen. de auto is voorzien van een tachograaf en zich moet houden aan de rijtijden wet!

Een 4X4 is dat niet nodig omdat ie voorzien is van een 4x4 systeem wat de veiligheid bevorderd.

 

3. Een sterke 4x4 is ingericht en gemaakt om zwaar en lastig werk te verzetten. Het hele chassis en motor met aandrijving is daarop gebaseerd.  

 

4. Het tussenschot zit meestal direct achter de voorstoelen en is gesloten. Voorzien van een raam van maximaal 40cm hoog. Het is niet toegestaan om een doorgang daarin te maken. 

 

5. Om een grijs kenteken terrein  auto te mogen rijden om in aanmerking te komen voor vrijstelling BPM dient u ondernemer te zijn. Ook de houderschapsbelasting is lager. dit kan zomaar €200 per maand schelen op een gemiddelde 4x4

 

6. De achterste zijramen zijn geblindeerd en moeten worden voorzien van kunststof panelen. Glas is uitgesloten en niet toegestaan. 

 

7. Elke gekeurde omgebouwde terrein auto wordt 40 dagen na keuring sterk in de gaten gehouden dat er geen extra passagiers meegenomen worden of aanpassingen worden verricht aan de ombouw. 

 

8. U als particulieren kunt er zeker gebruik van maken. Is de auto ouder dan 5 jaar na eerste afgifte heeft u geen BPM te betalen. Ook is het rijden voor u als privé rijder interessanter omdat u minder houderschapsbelasting hoeft te betalen dan op geel kenteken.